Arzu Çekirge Paksoy ve Serap Gökçebay ortaklığında kurulan ARPR, Türkiye’nin sosyal sorumluluk konusunda uzmanlaşmış ilk iletişim danışmanlığı şirketidir. “Sosyal Sorumluluk”, “Stratejik İletişim” ve “Sürdürülebilirlik” konularında faaliyet gösteren ARPR, iş ortakları için geliştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklardan ebeveynlere, gençlerden engellilere kadar başta eğitim, sağlık, çevre ve girişimcilik olmak üzere pek çok alanda on binlerce kişiye farkındalık kazandırmıştır.
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Arzu Çekirge Paksoy, 16 yıl boyunca Sabancı Holding Reklam ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü’nü yaptı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı’nın basın danışmanlığını ve kurum sözcülüğünü de yapan Arzu Çekirge Paksoy Sabancı Holding’deki şirketlerin iletişim çalışmalarının koordinasyonunu üstlendi.
Türkiye’nin yurtdışında gerçekleşen en önemli kültür sanat etkinliklerinden “Altın Harfler Sergisi”nin 1998-2001 yılları arasında The Metropolitan, Louvre, Guggenheim gibi dünyaca ünlü müzelerde sergilenmesi projesinin iletişim çalışmalarını yürüttü. Bu proje, iletişim çalışmalarının başarısı nedeniyle Türkiye’de halkla ilişkiler alanındaki en büyük ödül olan “Altın Pusula”yı ve kültür sanat ödülünü kazandı. Sabancı Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Müzesi kuruluş çalışmalarında da aktif rol oynayan Paksoy, TÜHİD Yönetim Kurulu’nda 2 dönem görev aldı.
Sabancı Holding’den ayrıldıktan sonra Türkiye’nin ilk sosyal sorumluluk ve sponsorluk danışmanlığı şirketi olan Arya Sponsorluk ve İletişim Danışmanlığı’nın kurucuları arasında yer alan Arzu Çekirge Paksoy, bu şirketinde kamu ve özel sektörde pek çok kuruluşa hizmet verdi.
Arzu Paksoy, 2011 yılında bu şirketin çalışma alanlarını daha da genişleterek, Serap Gökçebay’la birlikte stratejik iletişim, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konusunda faaliyet gösteren ARPR İletişim Danışmanlığı’nı kurdu.
“Türkiye’deki Halkla İlişkiler Uygulamaları” ve “Değer Yaratan Liderler” adında iki kitabı olan Arzu Çekirge Paksoy, çeşitli üniversitelerde sosyal sorumluluk, sponsorluk ve kurumsal iletişim konularında eğitimler vermektedir.
8 yıldır Posta Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan ve Türkiye’nin en çok okunan sosyal sorumluluk yazarlarından biri olan Arzu Çekirge Paksoy sosyal medyada ve televizyonda KSS konusunda fikir liderliği yapmakta ve çeşitli ödül programlarının jürisinde yer almaktadır. TÜHİD Yönetim Kurulu üyesi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Danışma Kurulu üyesidir.
www.arzucekirgepaksoy.com
25 yıl boyunca Toyota, GM-Opel, McDonald’s gibi uluslararası markalarda kurumsal iletişim yöneticisi, TÜHİD, McDonalds Çocuk Vakfı gibi çeşitli STK’larda Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet üyesi olarak çalışan Serap Gökçebay basın ilişkileri, etkinlik yönetimi, kriz iletişimi, pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler, gündem yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı. McDonalds Çocuk Vakfı'nın Türkiye’deki kuruluşunu koordine etti.
Ulusal ve uluslararası pek çok iletişim ödülü sahibi olan Gökçebay bir süre Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Uygulamalı Halkla İlişkiler Dersleri verdi.
Kurumsal yayınlar ve biyografi konusunda basılı eserleri olan Serap Gökçebay’ın bir de romanı bulunmaktadır.
“Sosyal Sorumluluk” ve “Sürdürülebilirlik” konularında iş ortaklarımız için hayata geçirdiğimiz projelerimizle toplumsal fayda yaratma yolunda çocuklardan ebeveynlere, gençlerden engellilere kadar başta eğitim, sağlık, çevre ve girişimcilik olmak üzere pek çok farklı alanda on binlerce kişiye farkındalık kazandırılmasına katkı sağlıyoruz. “Stratejik İletişim” danışmanlığı kapsamında ise onlarca kurumun itibarını geliştirmesine aktif rol oynuyor, farkındalık geliştirici medya çalışmaları hayata geçiriyoruz.
'den fazla kurum
'ü aşkın proje
'lerce yararlanıcı
Sosyal sorumluluk; bir işletmenin topluma karşı etik ve sorumlu davranma amacıyla hayata geçirdiği çeşitli projelerdir. Bu projeler yaratılırken kurumun misyonu ve vizyonu doğrultusunda odak alanı ve hedef kitlesi belirlenip proje önerileri geliştirilir. ARPR olarak markanın durum analizini yapıyor, kurumsal sosyal sorumluluk raporu hazırlıyor, kurum değerlerine uygun sosyal sorumluluk stratejisi geliştiriyor, karar vericiler ile birlikte değerlendiriyor ve nihai karar kapsamında zaman planı dahilinde koordinasyonu sağlıyoruz. Kurumlar bu hizmet kalemlerinin tümü ya da ihtiyaç dâhilinde seçtikleri çalışmalar kapsamında hizmet alabiliyor.
Stratejik iletişim danışmanlığında, markanızın hedef kitleye doğru mesajlar ve doğru kanalla ulaşmasını sağlayacak bir iletişim stratejisi kurguluyoruz. Bu hizmet kapsamında markanın ihtiyacına göre kurumsal iletişim, medya ilişkileri, kriz yönetimi, iç iletişim, influencer iletişimi, ödül iletişimi ve sosyal medya içerik üretimi gibi geniş bir yelpazede danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.
Sosyal sorumluluk ve iletişimi; B2B, B2C, B2G gibi pek çok hedef kitleye sahip sektörden bağımsız hemen her kurumun ihtiyacı olan danışmanlık faaliyeti olarak düşünebilirsiniz. ARPR olarak eğitim, sağlık, çevre, teknoloji, perakende, finans, sivil toplum ve daha birçok sektörde hizmet veriyoruz. Her sektöre özel çözümler sunarak, markaların itibarını ve yarattığı sosyal faydayı yaratmalarına destek oluyoruz.
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kurumlar için sürdürülebilirlik stratejisi oluşturuyor, bu strateji kapsamında kısa, orta ve uzun vadede toplumsal değer yaratacak ölçülebilir çözümler geliştiriyoruz. Çözümlerin hayata geçirilebilmesi için aksiyon adımlarını belirliyor, plan oluşturuyor ve paydaş yönetimi sağlıyoruz.